10 juni 2022

Zwembad

Navia - Tapia de Casariego


Met enige tegenzin verlaten we ‘s ochtend ons hotelletje in Navia. We hadden er een fijne kamer en het lekkerste bed tot nu toe op de hele camino. Dat is wel een grappig aspect van de camino: de overnachtingsplek is altijd een verrassing. We hebben een paar leuke ervaringen gehad in eenvoudige albergues, maar ook een paar slechte nachten. Dus we proberen de gezamenlijke slaapzalen nu zo veel mogelijk te ontwijken. 

We hebben top-apartementjes gehad, zoals die met het zeezicht in Gijón en met de hele aardige eigenaars in Cadavedo. Maar ook apartementjes die tegenvielen, zoals die in Luarca (niet heel schoon). Wat wel echt overal hetzelfde is in de apartementjes, zijn het servies en bestek van Ikea. 

En met de hotelletjes is het beeld ook wisselend. Soms krijg je een kamer formaat balzaal zoals in Avilés, en soms een kleine zoals in Soto. Soms is het heel sfeervol zoals de casa de indianos in Nueva en af en toe standaard zoals de moderne hostel in San Sebastian. 

Dat betekent dus dat je soms blij bent om de deur achter je dicht te trekken en te haan wandelen. En andere dagen, zoals vandaag, denk je: hier had ik nog wel even willen blijven. Vanochtend was zo’n ochtend dat ik nog wel had willen blijven. 

Dat kwam ook door het stadje Navia: een aangename verrassing met een paar mooie kleine straatjes in het centrum, een boulevardje met terrassen langs de rivier/ria en een top-restaurant waar we heerlijke vis aten. 

Maar ja. Santiago komt niet vanzelf deze kant op, dus we moesten toch weer aan de wandel. Om na ruim 20 weinig enerverende kilometers aan te komen in het volgende hotel. Met aardige mensen, een prima kamer, alles schoon, en…. een zwembad. Die variant hebben we nog niet eerder gehad. Dus na de wandeling even heerlijk de spieren ontspannen in het warme zwembadwater. 

En zo veranderen we langzaam van basic-pelgrims die slapen in herbergen in luxe-pelgrims, die checken of het hotel toch wel

minimaal een beoordeling van 8,0 heeft op booking.com. 


Kees








4 opmerkingen:

Anoniem zei

Door de wol geverfde wandelaars zijn jullie inmiddels. Nu zelfs een zwembad ter beschikking. Maar ik neem aan dat er tussen eenvoud en luxe ook prijsverschil zal bestaan. Leuk is het te constateren dat het doel minder trekt onder de beleving van luxe; dat komt meer voor. Wat mij treft is dat jullie ondanks PHPD zo enthousiast blijven; daar kunnen zelfs gloeiende hoeven geen afbreuk aan doen. Nog veel plezier. Groeten uit Winterswijk ( Huppel).

Anoniem zei

Vandaag maar eens even de kaart erbij gepakt. Wat zijn jullie al ver! Gaan jullie voor Foz het ‘binnenland’ in of blijft de route langs de kust gaan? Ciao guapos, X! (Willy)

Gatapersa zei

Jeetje! Een paar dagen jullie advontuur niet kunnen volgen en jullie zijn al voorbij Gijón? Knap, hoor. Hoop jullie binnenkort in het echt te mogen zien. Nog veel plezier en volhouden! Groetjes uit Gijón (Elena)

Ingrid Mosa Trajectum zei

Sublieme wegwijzerpaal!