06 juni 2022

Heuvel op, heuvel af

Soto de Luiña - Cadavedo


Het routeboek geeft ons voor vandaag twee opties. Optie 1 is de ‘oude’ route. Die gaat over een berg van 600m hoog en volgens de beschrijving is het pad slecht onderhouden, slecht gemarkeerd en er zijn 20 kilometer lang geen voorzieningen. Optie 2 is de kustroute met wel wat hoogteverschil en als nadeel: veel asfalt. 

Er blijkt ook een optie 3 te zijn, die nog niet in ons boekje staat. En dat is de route die nu het meest gebruikt wordt. Langs de kust, en in plaats van de weg, veel paden die op de kaart de bochtige weg lijken af te snijden. 

We lopen optie 3 en al snel blijkt wat het ritme van de dag wordt. Door een dorpje of gehucht dat aan de weg ligt. Dan een pad naar beneden, 50 of 100 meter dalen. Een beekje over zonder bruggetje maar met grote keien (maar een keer een natte voet gehaald). Vervolgens weer via een pad 50 of 100 meter klimmen. Om uit te komen bij het volgende gehucht of dorp waar we een stukje over de weg lopen. En dat dan acht keer. Met als gevolg dat we uiteindelijk toch 750 hoogtemeters op de teller hebben staan. 

En weer een telefoon vol met foto’s van de mooie paadjes, beekjes en zeezichten die we onderweg tegenkomen. Het is weer ouderwets genieten. 

Na de laatste stevige klim bereiken we dan toch Cadavedo. Het is elke dag weer afwachten in wat voor onderkomen we de nacht doorbrengen. Maar hier worden we zeker niet teleurgesteld. Mari en Fernando komen samen hun huis uit om ons te begroeten. We krijgen zelfs keuze uit de twee apartementen die ze verhuren. Allebei supergroot, supernieuw en van alle gemakken voorzien. Dus hoeft er geen handwasje vandaag, maar kan alles in de machine (Mari zet ondertussen het wasrekje al voor ons klaar buiten). Er ligt spaghetti in de kast, dus hoeven we alleen de saus te kopen. En dan wijst Fernando ons ook nog op twee fietsen. Gratis te gebruiken. Dus als de was zo hangt en de blog is geschreven, gaan we nog even de beenspieren op een andere manier gebruiken. Maar niet al te veel meer heuvel op heuvel af, hoop ik. 


Kees







3 opmerkingen:

Anny Vaessen zei

Vandaag de afgelopen week bekeken en gelezen. Een super mooie ervaring. Geniet vanavond nog en veel mooie routes voor de boeg. Hartelijke groetjes uit Welten. 🚶‍♀️🚶‍♂️🌞🌞🌻🍀

Anoniem zei

Heerlijk zo'n onderkomen. Dat er veel Mari's en Fernando's mogen volgen. MartR

Anoniem zei

Wat een prachtige foto’s. Een mens zou er jaloers van worden. Wat zien jullie veel moois.
Vroeger op school leerden we een lied:
“ op bergen en in dalen ; ja overal is God
Waar wij ook mogen dwalen enz.
Je zou er bijna van gaan zingen.
En nog niet zo lang geleden zong ik op het koor: “ we are climbing higher higher” enz.
Dat zat vaak in mijn hoofd tijdens onze bergwandelingen.
Zo zie je maar .......
Wandelen en zingen gaan goed samen.
Blijf genieten.
Liefs 💑