08 juni 2022

Het regent zonnestralen

Rustdag in Luarca

Al een paar dagen geleden hadden we voor vandaag een rustdag ingepland. We proberen dat zo eens in de week te doen en Luarca was volgens de berichten een mooi plaatsje. 

Qua lopen bleek een rustdag niet echt nodig vandaag. We lopen hartstikke lekker de laatste tijd en de etappe van gisteren ging zelfs fluitend. En aangezien de komende etappes niet al te veel kolometers hebben, schuiven we de volgende rustdag wat verder voor ons uit. 

Qua weer is het echter een prima dag voor een rustdag. Het regent en miezert vrijwel de hele dag. Geen strandweer dus, maar ook niet echt lekker om de hele dag te lopen. Dus wij zitten, na een droge ochtendwandeling door het stadje, lekker binnen in ons apartementje met zicht op de haven en de zee. 

Hebben we mooi de tijd om weer wat vooruit te plannen, ook voor de periode na onze wandeltocht. Dan hebben we nog een maand hier in Noord-Spanje. 

En tijd om de huiskamervragen te beantwoorden. Hanne vroeg of we nog nieuwe muziek ontdekken. Dat valt wel mee, of tegen, net hoe je het bekijkt. Tijdens het lopen hebben we geen muziek aan, maar luisteren we naar de omgeving, de vogels, de zee, en soms de snelweg. Of we zingen een liedje dat we al kennen. 

In de bars en restaurants waar we komen staat wel vaak de TV aan. Maar doorgaans op een nieuws- of praatprogramma en zelden op een muziekzender. Heel anders dan in Italië waar ik veel meer muziek hoorde. 

En op de hotelkamer of in de apartementjes waar we zijn, zetten we soms de TV op een radiozender voor wat muziek. Dat zijn dan vaak weer zenders met muziek uit de jaren ‘80 en ‘90. Lekker bekend, maar weinig nieuwe ontdekkingen. 

De muziek die ik wat vaker voorbij hoor komen en de ‘oorwurm van de dag’ zet ik wel in een spotify playlist, zodat we straks ook een muzikale herinnering hebben aan deze reis. Het is een beetje een allegaartje, maar als je wil meeluisteren: https://open.spotify.com/playlist/1Q7p0UTCG7reqOHwXMqCcd?si=SB1pitikRASPX88E6t6sxA

De zon lijkt nu toch wel door te gaan breken. Eens kijken of het straks toch nog zonnestralen kan gaan regenen. 


Kees





2 opmerkingen:

Gatapersa zei

Oh, Luarca, wat een mooi plaats! Ik zie dat jullie bij de begraafplaats geweest zijn, die vind ik indrukwekkend mooi. Sterkte met alle pijntjes, jullie zijn erg dapper. Hoelang moeten jullie nog tot Santiago? Groetjes van Elena (Gijón)

Jaap Knoppert zei

Wat denken jullie van Mercedes Sosa? Gracias a la vida bijvoorbeeld? En Solo le pido a Dios. Wel de live versies even opzoeken! Vond ik zelf heel fijn tijdens de camino